17 constructieve jaren op sterke basis!

Kennis, praktisch inzicht, integraal denken en het vertalen van de wensen van de opdrachtgever in een economisch en verantwoord constructieontwerp zijn onze speerpunten.

Vol zelfvertrouwen en ambities zag ons bureau in november 2004 het licht in Leiden. Dit legde de basis voor het vertrouwen waarmee het aantal architecten en aannemers dat met ons een samenwerking aanging, steeds in de loop der tijd toenam. Het bureau is sinds 2007, wegens de snel groeiende vraag naar onze diensten, aan de rand van de A4 te Leiderdorp gehuisvest, in een grote kantoorruimte, voorzien van alle modern instrumentarium dat de werkprestatie en werkpresentatie op hoog nivo brengt.

lid van

Het brein achter ...

Geschiedenis

Geschiedenis

Betaplus Engineering BV wordt geleid door Said Serbout. Vanaf mijn zestienjarige leeftijd (1991) belandde ik op Nederlands bodem en begon direct met éénjarige taalcursus. Een jaar later volgde ik éénjarige oriëntatie en schakelopleiding en behaalde ik met succes een HAVO-certificaat op wiskunde en natuurkunde vakken. Vervolgens kon ik toegang krijgen tot de opleiding Bouwkunde op MTS-Leiden. Vier jaar later vervolgde ik de bouwkunde studie op de HTS-Haarlem. Na drie jaar behaalde ik de bachelor en ben daarna gaan werken bij adviesbureau voor bouwconstructie Ouwerkerk te leiden. Parallel aan mijn werk, volgde ik twee jaar de masteropleiding via de betonvereniging in Amersfoort.

Het bedrijf

Het bedrijf

Na vijf jaar basiskennis te hebben opgedaan op zowel teken als rekenvlak, ben ik in 2004 voor mezelf begonnen met eigen bureau “Ingenieursbureau SABO”. Sinds 2020 is de naam gewijzigd in “Betaplus Engineering BV”.
Jaarlijks volg ik verschillende bouwconstructies gerelateerde cursussen en seminars en blijf ik alle ontwikkelingen in de markt volgen.
Tussen de periode 2004 en 2020 heb ik aan circa tweeduizend bouwprojecten gewerkt van verschillende omvang en complexiteit. Van een simpele dakopbouw tot een nieuwbouwproject met een bouwsom van zes miljoen euro, is mijn kennis verrijkt door de grote en veelzijdige ontwerpvariatie.

Said Serbout

Waarom Betaplus Engineering?

Gedurende afgelopen decennia hebben we in toenemende mate onze positie kunnen verstevigen als dé huisconstructeur voor vele bouwkundige bureaus, architecten en aannemers in de Leidse regio.

Snelheid

Economisch en verantwoord construeren is altijd ons motto geweest en dat zal het ook blijven. Vanuit het constructieve oogpunt trachten wij een zo efficiënt mogelijk ontwerp te bewerkstelligen, waarmee de bouwkosten van de constructies binnen het gestelde budget van de opdrachtgever kunnen blijven.

Flexibiliteit

De informele sfeer binnen ons bureau leent zich goed voor het voldoen aan eisen die gesteld worden in situaties waarin flexibiliteit op bepaald gebied gewenst is.
Een concreet voorbeeld hiervan is wanneer de constructeur binnen een korte termijn voor de start van de bouwwerkzaamheden benaderd wordt en waarbij er een enorme tijdsdruk ontstaat.

Betrokken

Een optimaal ontwerp berust op een goede afstemming tussen de bouwkundige en de constructieve onderdelen. Hierbij is het relevant dat wij in een vroeg stadium bij het ontwerp worden betrokken om onze constructieve creativiteit ruimte te geven, zodat binnen het gehele proces deze optimalisatie mogelijk is.

Investeringen

Naast de voornoemde aspecten hechten wij ook grote waarde aan het investeren in voldoende reken,- en tekensoftware. Het nauwkeuriger modelleren van constructies via geavanceerd software resulteert vaak in meer efficiëntie in het ontwerp.

Alles kunnen rekenen

Binnen ons werkgebied zijn wij gespecialiseerd in het berekenen en tekenen van: Betonconstructies, Staalconstructies, Houtconstructies en steenconstructies. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerd rekenprogramma's zoals "TECHNOSOFT", "BUILDSOFT" en het tekenprogramma "ARCHICAD".

Samen sterker!

VNconstructeurs zet zich in voor het vergroten van de constructieve veiligheid in Nederland, door het bevorderen van de rol en waarde van de constructeur in het bouwproces. Alleen gezamenlijk kunnen we als constructeurs onze positie in de maatschappij verbeteren.

Klanten

Wie zijn onze klanten?

Onze projecten variëren van het tekenen en/of berekenen van een kleine doorbraak tussen de woonkamer en de keuken tot een volledig onderkelderd hoog gebouw midden in de stad. Op jaarbasis ligt het gemiddeld aantal projecten rond de 150-200. We bedienen Architecten (als huis constructeurs), Aannemers (als adviseur) en particuliere klanten. Een beknopt overzicht van de door ons gerealiseerde projecten kunt u hier vinden.

Werkwijze

Hoe werken wij?

Op basis van een bouwkundig ontwerp brengen wij vrijblijvend een offerte uit, waarin alle werkzaamheden inzichtelijk worden omschreven. De prijsaanbieding is een vast bedrag op basis van de door ons ingeschatte uren. Zo wordt duidelijkheid verschaft aan de opdrachtgever en kunnen verrassingen worden vermeden. Heb je vragen over één van onze diensten of constructieve samenwerking? We helpen je graag!

Kwalitatief hoogwaardig werk, snel en efficiënt opleveren

De mening van onze klanten

Bekijk alle referenties!

  • Bedrijf met jaren ervaring
  • Focus op meedenken en maatwerk
  • Flexibel en dienstbaar
  • Huisconstructeur met groot verantwoordelijkheidsbesef

Sinds 2004, flexibel, dienstbaar en professioneel onderbouwd!

Heb je vragen over één van onze diensten of constructieve samenwerking? Of ben je benieuwd wat Betaplus Engineering voor jouw bedrijf kan betekenen? We helpen je graag.

Neem contact op